Sardunya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Sardunya çiçeği bakımı nasıl yapılır? Sardunya çiçeği çeşitleri nelerdir? Sardunya çiçeği özellikleri nelerdir? Sardunya çiçeği nasıl sulanmalıdır? Sardunya çiçeğinin toprak değişimi nasıl yapılır? Sardunya çiçeği nasıl budanmalıdır? Sardunya çiçeği nasıl konumlandırılmalıdır? Sardunya çiçeği faydaları nelerdir? Sardunya çiçeği hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Sardunya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Sardunya çiçeği, soğuk iklimlerde yetişmeyen bir çiçek türüdür. Bunun yanı sıra aşırı sıcak ortamları da sevmemektedir. Sardunya çiçeğinin bulunduğu ortamın 12 ile 15 derece arasında olması gerekmektedir. Bu sıcaklıklarda yetiştirilen süs bitkileri kısa sürede çiçeklenmeye başlamaktadır. Sardunya çiçeği, genellikle balkon veya bahçe gibi alanlarda yetiştirilmektedir. Bu nedenle kapalı ortamlarda bakımı oldukça zordur. Sardunya çiçeğinizi ışık alabileceği bir alanda konumlandırmanız gerekmektedir.

Sardunya çiçeğinin daha hızlı gelişmesini istiyorsanız eğer mutlaka sulama sıklığına dikkat etmeniz gerekir.

Bu çiçek türünü kış aylarında haftada bir kez veya iki kez sulayabilirsiniz. Yaz aylarında ise haftanın en az 3 günü sulamanız gerekmektedir. Sardunya çiçeğini sularken toprağının her yerinin iyi bir şekilde sulanmış olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Toprağını yeteri miktarda sulamadığınız zaman çiçeğinizin hastalanma riski ortadan kalkmış olacaktır.

Kapalı bir ortamda yetiştirmek istiyorsanız eğer bakımı daha çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Toprak konusunda kaliteli bir seçim yapmalısınız. Kaliteli bir toprakta yetiştirildiğinde ve sulama aralıklarının düzenli yapıldığında çiçeğiniz her daim canlı ve güzel kalacaktır.

Sardunya Çiçeğinin Faydaları Nelerdir?

Sardunya çiçeği, süs bitkisi olarak bilinmektedir. Sardunya çiçeğinin aynı zamanda hem sağlığa hem de insan psikolojisine iyi geldiği söylenmektedir. Özellikle cilt bakımı ürünleri içerisinde sardunya çiçeği sıkça kullanılmaktadır. Sardunya çiçeğinin özünden elde edilen yağlar ile yaşlanma karşıtı ürünler yapılmaktadır.

Bunun yanı sıra ciltteki sivilce ve akne oluşumlarını engelleyerek, cildinizin daha güzel görünmesini sağlamaktadır.

Sardunya çiçeğinin yağı aynı zamanda cilt üzerinde yer alan koyu lekelerin tamamen ortadan kaldırılmasını sağlar. Sinüzit problemi yaşayan hastaların evlerinde mutlaka sardunya çiçeği yetiştirmesi gerektiği söylenmektedir. Sardunya çiçeği, doğal bir ağrı kesici özelliğine sahiptir. Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi pek çok hastalığa da iyi gelmektedir. Sardunya çiçeğinin özü aynı zamanda vücutta bulunan ödemlerin sağlıklı bir şekilde dışarıya atılmasını sağlamaktadır. Sardunya çiçeği özü ile günümüzde pek çok ilaç üretimi yapılmıştır. İçeriğinde yer alan önemli maddeler sayesinde boğaz tahrişine de iyi geldiği söylenilmektedir. Kokusu ise bulunduğu ortamı ferahlatmaktadır.

Sardunya Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Sardunya çiçeğinin çok fazla rengi bulunmaktadır. Ancak en çok rastlanılan rengi ise mavi ve mordur. Sardunya çiçeğinin aynı zamanda sakız sardunya ve ceylangözü adı ile bilinen çeşitleri de vardır. Sardunya çiçeği bütün yıl boyunca çiçek açabilen bir türdür. Bu çiçek türü uzun ömürlü çiçekler arasında yer almaktadır. Sardunya çiçeğinin bodur olanları daha dayanıklıdır.

Bodur olanlarının dayanıklı olmasındaki neden ise yarı odunsu olan yapısından kaynaklıdır.

Çevre şartlarında bodur olanları ani ısı değişikliklerinden etkilenmez. Sardunya çiçeği ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştirilmektedir.

Sardunya Çiçeğinin Bir Anlamı Var Mıdır?

Sardunya çiçeği, menekşe ve gül gibi özel çiçekler arasında yer almaktadır. Romantik ilişkilerde en çok tercih edilen çiçek türleri arasında yer alan sardunya çiçeği, Orta Çağ’da sonsuz aşkı temsil ettiğine inanılmaktadır. Bunun yanı sıra çiftler arasındaki sadakati güçlendirdiğine inanılmaktadır.

Sardunya çiçeğinin eski zamanlarda zarafeti ve gücü temsil ettiği bilinmektedir. Özellikle bu çiçek evlen teklifi edilirken sıkça tercih edilmektedir.