Petunya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Petunya çiçeği bakımı nasıl yapılır? Petunya çiçeği çeşitleri nelerdir? Petunya çiçeği özellikleri nelerdir? Petunya çiçeği nerede yetiştirilmektedir? Petunya çiçeği toprak değişimi nasıl yapılmalıdır? Petunya çiçeği nasıl sulanmalıdır? Petunya çiçeği nasıl budanmalıdır? Petunya çiçeğinin anavatanı neresidir? Petunya çiçeği hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Petunya Çiçeği Nedir?

Petunya çiçeğinin anavatanı Arjantin’dir. Petunya çiçeği aynı zamanda solanacear familyasına ait bir süs bitkisi olarak bilinir. Petunya çiçeğinin bakımı oldukça kolaydır. Çiçekleri pek çok renkte ve uzun süre kendini koruyabilen bir yapıya sahiptir. Petunya çiçeği aynı zamanda dikildiği yerde yayılma özelliği göstermektedir. Kokusu olmayan bir çiçek türüdür. Görsel anlamda ise her yeri kapladığı için muhteşem bir görüntüsü vardır. Çiçeklerinin renkleri kırmızı, pembe, sarı, mor, beyaz ve mürdüm’dür.

Bunun yanı sıra iç içe geçen ebruli renkleri de bulunmaktadır.

Petunya Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Petunya çiçeğini dikeceğiniz toprağın geçirgen bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra toprağının yumuşak olması gerekir. Bu çiçeğe aşırı sulama yaptığınız zaman zarar verirsiniz. Ayrıca aşırı güneş ışığına maruz kaldığı zaman da zarar görme ihtimali yüksektir.

Petunya çiçeğinin kuruyan veya solan çiçekleri için sıkı bir bakıma alarak tekrardan canlandırmanız mümkündür.

Petunya çiçeğinin dibinde birikmiş olan kurumuş ot ve dökülen çiçekleri mutlaka temizlemeniz gerekmektedir. Bitki köklerinin hava almasını sağlayarak çiçeğinizin daha canlı ve taze görünmesini sağlayabilirsiniz. Çiçek açma döneminden önce petunya çiçeğine ek besin takviyeleri yaparak daha canlı ve dayanıklı çiçekler açmasını sağlayabilirsiniz.

Petunya Çiçeği Ekimi Nasıl Yapılır?

Petunya çiçeğini tohumdan ekmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra hazır fide halinde olanları temin ederseniz eğer bunları daha kolay ve hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz.

Tohumlarını ekeceğiniz zaman ilkbahar başlangıcında ekmeniz gerekmektedir. Tohumlarının fide haline gelebilmesi için ilkbaharın son aylarını beklemeniz gerekmektedir. Yumuşak ve geçirgen bir toprağa ekimini yaptığınız zaman daha kolay bir şekilde gelişim kaydettiğiniz göreceksiniz.

Petunya Çiçeği Nasıl Çoğaltılmaktadır?

Petunya çiçeğini çoğaltabilmek için fide yöntemi ile bu çiçeği öncelikli olarak yetiştirmeniz gerekmektedir. Petunya çiçeğinin tohumları, kök dibindeki toprağa dökülerek de yeniden yetiştirilebilmektedir. Petunya çiçeğini çoğaltabilmek için budama ve çelik yöntemini de kullanabilirsiniz.

Budama yaparken oldukça narin ve nazik olmanız gerekmektedir. Petunya çiçeği oldukça hassas bir çiçek türüdür. Budama yaparken sadece kurumuş dal ve çiçeklerini almalısınız. Petunya çiçeğini çoğaltabilmek için tohum olarak ekmeniz gerekmektedir.

Petunya çiçeğinin tohumunu alabilmek için çiçeklerinin açmasını bekleyin ve çiçekler içerisinde yer alan tohumları buradan alabilirsiniz.

Petunya Çiçeği Nasıl Sulanmalıdır?

Petunya çiçeğinin toprağı yumuşak ve geçirgen bir toprak olduğu için sıklıkla sulanması gerekmektedir. Sulama yapabilmek için nem miktarını belirlemeniz gerekmektedir. Fazla veya eksik sulama yaptığınız zaman çiçeğinizin solmasına sebebiyet verebilirsiniz.

Fazla sulama yapıldığı zaman ayrıca bitkinizin kurumasına neden olabilirsiniz. Petunya çiçeği umut anlamına gelmektedir. Petunya çiçeğinin pek çok rengi bulunmaktadır. Petunya çiçeği umut veren anlamına geldiği için hediyelik çiçek olarak pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.