Lysimachia Arvensis (Fare Kulağı) Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Lysimachisa Arvensis çiçeği bakımı nasıl yapılır? Fare Kulağı çeşitleri nelerdir? Fare Kulağı özellikleri nelerdir? Fare Kulağı toprak değişimi nasıl yapılır? Fare Kulağı çiçeği nasıl sulanmalıdır? Fare Kulağı çiçeği nasıl budanmalıdır? Fare Kulağı çiçeği hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Lysimachisa Arvensis Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Fare Kulağı bitkisi genellikle halk arasında fare kulağı çimi olarak adlandırılmaktadır. Özellikle bahçelerde yetiştirilen bu bitki çeşidi, bahçenizin yeşil görünmesini sağlayarak güzel bir görüntü oluşturmaktadır. Bahçenizde çok fazla güneş almayan bölgelerde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Fare kulağı bitkisinin biçmeye gerek yoktur. Fare kulağı bitkisi belli bir boya kadar uzayacaktır.

Fare kulağı bitkisi kolaylıkla kısa bir sürede her yere yayılabilmektedir. Aynı zamanda kısa sürede büyüyebilen bir bitkidir. Fare kulağı bitkisinden iyi bir verim alabilmek için kaliteli bir tohum almanız gerekmektedir. Tohumunu ekmeden önce öncelikle toprağının temizlenmesi ve toprağının yabani otlardan arındırılması gerekmektedir. Yaz aylarında bu bitkiyi bolca sulamanız gerekmektedir. Yaz aylarında sularken sabah saatlerinde veya akşam gün batımından sonra sulamanız gerekir.

Lysimachisa Arvensis Bitkisi Biçilir Mi?

Fare kulağı bitkisini biçmenize gerek yoktur. Eğer bu bitkiyi biçmek istiyorsanız iki yılda bir biçmeniz gerekmektedir. Biçilmeden önce bu bitki oldukça güzel bir görüntüye sahiptir. Bu bitki sık biçildiği zaman rengi ve parlaklığı kaybolmaktadır. Fare kulağı bitkisi oldukça hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle üzerine basıldığı zaman kolaylıkla zarar görebilir.

Fare kulağı bitkisi kolaylıkla zarar görebildiği için biçilmemesi önerilmektedir. Fare bitkisini biçildiğini gördüyseniz eğer biçilmesinin asıl nedeni sararıp ölmeye başladığı için biçilmektedir.

Fare kulağı bitkisinin biçilmesi tamamen isteğinize kalmış bir durumdur. Ancak 2 yılda bir biçmeniz gerekmektedir.

Lysimachisa Arvensis Tohumu Kaç Günde Yeşermektedir?

Fare kulağı bitkisinin kendine has ve özgü bir görüntüsü vardır. Fare Kulağı bitkisine bu ismin verilmesi yapraklarının fare kulağına benzemesindendir.

Yuvarlak yapraklara sahip olan bu bitki, yapraklarının birbirlerine dolanması ile hızlı bir şekilde etrafa yayılmaktadır. Kadifemsi bir dokuya sahip olan fare kulağı bitkisi, gümüş gri parlak bir görüntüye sahiptir. Fare kulağı bitkisinin tohumunu ekmeden önce hava sıcaklığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ayrıca havaların soğuk olduğu dönemlerde kesinlikle tohum ekmemeniz gerekir. Fare kulağı tohumunun ilkbahar veya sonbahar aylarında ekilmesi gerekmektedir.

Tohumu ekerken 1 metre kareye yaklaşık 10 gram fare kulağı tohumu ekmelisiniz. Fare kulağı tohumunun ekileceği toprağın yumuşak olması gerekmektedir. Toprağınız yumuşak değilse torf toprak karıştırarak yumuşatmalısınız.

Tohumları ekerken toprağa serpiştirdikten sonra tırmıkla dağıtmalısınız. Daha sonra tohumların üzerini ince bir toprakla örtmeniz gerekmektedir. Bu işlemi bitirdikten sonra toprağınız kuru kalmayacak şekilde sulamalısınız. Sulama işleminden sonra verilen gübre ile birlikte bu tohumlar 15 gün içerisinde çimlenmeye başlayacaktır. Eğer tohumlarınız çimlenmezse gübre ve sulama desteği ile çimlenmesine yardımcı olabilirsiniz.