Defne Ağacı (Laurus Nobilis) Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Defne ağacı bakımı nasıl yapılır? Defne ağacı nasıl yetiştirilir? Defne ağacı budaması nasıl yapılır? Defne ağacının çeşitleri nelerdir? Defne ağacının özellikleri nelerdir? Hangi bölgelerde yetiştirilmektedir? Defne ağacının ana vatanı neresidir? Defne ağacının ekimi nasıl yapılır? Defne ağacı nasıl sulanmalıdır? Defne ağacı hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Defne Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Defne ağacı, taze humuslu veya kireçli topraklarda yetiştirilmektedir. Tercih edeceğiniz bu topraklarda defne ağacının daha sağlıklı bir şekilde yetiştirmeniz mümkündür. Kuru veya taşlı olan topraklarda yetişmektedir. Defne ağacını sağlıklı yetiştirebilmek için toprak seçimi oldukça önemlidir. Soğuk havalardan kesinlikle hoşlanmaz. Bu nedenle soğuk havalara karşı korunması gerekmektedir. Akdeniz ikliminde yetişen bir ağaç türü olduğu için sıcak havaları seven bir bitkidir. Kurak olan bölgelerde de rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra kurak olan bölgelerde yetiştirilirken güneş ışığını alması konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir.

Sıcağı seven bir bitki olduğu için güneş ışığını almayı da çok sevmektedir. Bu nedenle güneşli olan bölgelerde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Uzun süre sulanmadığı zaman bile gelişmeye devam edebilen bir bitki türüdür.

Defne ağacının dikimi için önceden kesilmiş olan defne çubuklarının 8 veya 10 gün kadar su içerisinde bekletilmesi gerekmektedir. Daha sonra gübre ile karışım yapılmış toprak içerisine dikimini yapabilirsiniz. Ekim sonrasında kök kısmının nemli kalmasına özen göstermeniz gerekmektedir.

Bu aşama sırasında kök kısmının gelişebilmesi ve köklenebilmesi için nemli olması gerekmektedir. Dibi kuru olduğu takdirde köklenme olmaz ve bitkiniz kurur. Düzenli olarak sulama yapmayı ihmal etmemeniz gerekmektedir. Dikim yaptıktan sonra üzerine naylon ile kapatmanız gerekmektedir. Ancak, naylon ile kapattıktan sonra hava alabilmesi için naylon üzerine delikler açmanız gerekmektedir.

Defne yaprağının tohumunun dışında bulunan sert kabukları alındıktan sonra su içerisinde bekletip tohumla çimlendirme yöntemi kullanarak yerleştirebilirsiniz. Toprağın yüzeyi ıslak kalmalıdır.

Defne Ağacının Özellikleri Nelerdir?

Defne ağacı Akdeniz bitkisi olarak bilinmektedir. Bu nedenle Akdeniz iklimi görülen bölgelerde yetişmektedir. Defne ağacının kısa olanlarının boyu 2 metre ve uzun olanlarının boyu ise 6 metreye kadar çıkabilmektedir. Defne ağacının alt gövdesinin rengi gri üst tarafı ise yeşildir. Yapraklarının ise en kısasının boyu 6 santimetre ve en uzunun boyu ise 12 santimetredir. Defne ağacının yaprakları kokuludur ve bu koku mevsim boyunca devam etmektedir. Defne ağacı aynı zamanda dişi ve erkek olarak iki türde incelenmektedir.

Defne Ağacı Ne Zaman Dikilmelidir?

Defne ağacı soğuğu sevmeyen bir ağaç olduğu için yaz aylarının başında veya bahar mevsiminde dikilmesi gerekmektedir. Defne ağacı genellikle yaz mevsiminde dikilmekte ve yetiştirilmektedir.

Defne ağacı bitki şeklinde saksıda yetiştirilmektedir. Bunun yanı sıra toprakta da yetiştirmeniz mümkündür. Defne ağacı aynı zamanda Akdeniz iklimi olan iklimde yetiştirilmektedir. Laurus Nobilis diğer ismi ile Defne ağacı yaprak dökmeyen ağaç çeşitlerinden bir tanesidir.