Begonya Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Begonya çiçeği bakımı nasıl yapılır? Begonya çiçeğinin özellikleri nelerdir? Begonya çiçeğinin çeşitleri nelerdir? Begonya çiçeğinin toprak değişimi nasıl yapılır? Begonya çiçeği nasıl sulanmalıdır? Begonya çiçeği nerede konumlandırılmalıdır? Begonya çiçeğinin anavatanı neresidir? Begonya çiçeğinin saksı değişikliği nasıl olmalıdır? Begonya çiçeği nasıl budanmalıdır? Begonya çiçeği hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Begonya Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?

Begonya çiçeğinin gelişimi için bakımının doğru ve düzenli bir şekilde yapılması oldukça önemlidir. Ufak köklü bir çiçek türü olan begonya çiçeği, bu özelliği nedeniyle küçük saksılarda yetiştirilmelidir. Çiçeğin kökleri geliştiği zaman saksı değişimi yapabilirsiniz. Begonya çiçeği suyu seven çiçeklerden bir tanesidir. Sulama yaparken nem oranını korumasını sağlamanız gerekmektedir.

Sulama yapılırken özellikle fısfıs işlemi ile yapılması gerekmektedir. Suyu seven bir çiçek olmasına rağmen çok fazla sulamaktan kaçınmalısınız.

Sulama yaparken belirli ve düzenli aralıklar ile sulama yapmalısınız. Ayrıca sulama sırasında kullanılacak olan suyun kesinlikle musluk suyu olmaması veya musluk suyu ise bu suyun dinlendirilmiş olması gerekmektedir. Saksının kesinlikle deliklerinin olması ve çiçeğin buradan hava alması sağlanmalıdır.

Begonya çiçeğini gölgeli veya yarı gölgeli alanlarda rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Güneşlenmesi için sabah güneşinden faydalanabilirsiniz. Direk olarak güneş ışığını almaktan hoşlanmaz. Bu nedenle kesinlikle cam kenarlarında veya aşırı güneş alan yerlerde konumlandırmamanız gerekmektedir. Begonya çiçeklenme döneminde ise direk olarak güneş ışığı almayı sevmektedir. Bu nedenle çiçeklenme dönemlerinde kesinlikle güneş almasını sağlamanız gerekmektedir.

Saksı değişimini 2 veya 3 senede bir kez yapmanız gerekmektedir. Saksı değişimi yaparken çiçeğinizin bulunduğu saksının bir büyüğünü tercih edebilirsiniz. Çiçeğinizin solmuş yapraklarını ve çiçeklerini mutlaka budayın. Budadığınız yerleri ile kesinlikle rüzgardan korumanız gerekmektedir. Begonya çiçeğinize ilkbahar aylarında ve sonbahar aylarında sadece iki kez olmak üzere gübre verebilirsiniz.

Begonya çiçeğinizin bakımını bu şekilde yaptığınız sürece sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz.

Begonya Çiçeğinin Faydaları Ve Özellikleri Nelerdir?

Begonya çiçeği her koşula uygun olan bir çiçek türüdür. Nazik bir çiçek türü değildir. Bunların yanı sıra bu çiçeğin özelliklerinin bilinmesi ve buna uygun bakımının yapılması oldukça önemlidir. Begonya çiçeği, sabah güneşini oldukça seven bir çiçek türüdür. Bu nedenle sabahları direk olarak güneş ışığı alan bir yere konulması gerekmektedir. Begonya çiçeğinin özellikleri kısaca şunlardır;

·     Begonya çiçeği pek çok çiçek türü gibi suyu seven çiçek türleri arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra bu durum begonya çiçeğini sürekli sulamak anlamına gelmez.

·     Az nemli topraklarda yetişmeyi seven begonya çiçeğinin saksının delikli olması gerekmektedir.

·     Begonya çiçeğinin özellikle sabah güneşini alması gerekmektedir.

·     Begonya çiçeğinin sağlığı açısında çok fazla güneş ışığına maruz bırakılmaması gerekmektedir. Bu nedenle sabah güneşi aldıktan sonra mutlaka gölgelik bir alanda konumlandırılması gerekmektedir.

·     Rüzgarı seven bir çiçek türü değildir. Bu nedenle hava akımının olmadığı alanlarda konumlandırmaya özen göstermelisiniz.

·     Kış aylarının soğuk havalarına karşı dayanıklı bir çiçek türü olmadığından 18 derece altındaki yerlerde konumlandırmamanız gerekmektedir.

Begonya Çiçeğinin Ana Vatanı Neresidir?

Begonya Çiçeğinin ana vatanı Hindistan’dır. Hindistan’ın Assam Bölgesinde yetiştirilen bu çiçek türünün Güney Amerika ve Asya kıtalarında ise 900 ayrı çeşidi bulunmaktadır. Bu çiçek türü özellikle ticaret amaçlı yetiştirilen bir çiçek türüdür. Begonya çiçeğinin çiçekleri yaz mevsiminde açmaktadır. Çiçeklerinin renkleri ise turuncu, sarı, pembe, kırmızı ve beyazdır.

Bunun yanı sıra çiçeklerinin yaprakları ise yuvarlaktır. Begonya çiçeğinin dalı bulunmamaktadır. Sap kısımları ise yumuşak ve etli bir yapıya sahiptir. Farklı görsel yapılarda bulunan begonya çiçekleri sıkça evlerde yetiştirilen bir çiçek türüdür.