Alyssum (Kraliyet Halısı) Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?

Kraliyet Halısı çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kraliyet Halısı çeşitleri nelerdir? Kraliyet Halısı özellikleri nelerdir? Kraliyet Halısı çiçeği nedir? Kraliyet Halısı çiçeği nasıl sulanmalıdır? Kraliyet Halısı toprak değişimi ne zaman yapılır? Kraliyet Halısı çiçeğine ne zaman gübre atılır? Kraliyet Halısı çiçeği nasıl budanmalıdır? Kraliyet Halısı çiçeği hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Kraliyet Halısı Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

İlginç ismi ile son zamanlarda popüler bir hale gelen Kraliyet Halısı çiçeği, göz alıcı renkleri ile bulunduğu ortama ayrı bir güzellik kazandırmaktadır. Kraliyet Halısı çiçeğinin mor, lila ve beyaz renkleri vardır. Bu renkli çiçekler yan yana kullanıldığı zaman muhteşem bir görüntü vermektedir. Bu çiçek türleri pek çok eğlence, gösteri ve düzenleme alanında kullanılmaktadır.

Kraliyet Halısının özenli bir bakıma ihtiyacı yoktur. Bu nedenle her yerde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Kraliyet halısı çiçeği bakımı konusunda yine de dikkat etmeniz gereken pek çok önemli konu vardır. Kraliyet halısı gün ışığını seven bir çiçektir. Bu nedenle konumlandırıldığı yerin bol ışık aldığından emin olmanız gerekmektedir. Aşırı sıcak olan bir bölgede yetiştirilecekse eğer güneş ışığında birkaç saat durması yeterlidir. Özellikle dikileceği bölge konusuna oldukça dikkat etmeniz gerekir. Daha soğuk veya ılık hava şartlarına sahip bölgelerde gölgelik alanlara dikilmemesi gerekmektedir. Toprağının çok verimsiz olmaması gerekir. Bunun dışında pek çok toprak çeşidinde yetiştirilebilir.

Bahçede yetiştireceğiniz çiçekler için en uygun toprak türü arazi toprağı ile hazır toprağı karıştırarak verimli bir toprak elde edebilirsiniz. Bu sayede çiçekleriniz daha sağlıklı ve verimli bir şekilde gelişeceklerdir.

Kraliyet halısı çiçeğinin budanabilmesi için bahar aylarının beklenmesi gerekmektedir. Bahar aylarında bu çiçeğin budanması, çiçek açısından daha faydalı olacaktır. Budaması yapıldıktan sonra kısa sürede çiçeklenme olacaktır. Yaz sonuna doğru ise daha fazla çiçeklenme olacaktır. Bu çiçeği soğuk havalarda sulamamanız gerekmektedir. Soğuk havalarda fazla suladığınız zaman çiçeğiniz çabuk bir şekilde sulanabilir.

Sıcak havalarda ise toprağın kurumasını beklemeden sulamanız gerekmektedir.

Kraliyet Halısı Çiçeği Özellikleri Nelerdir?

Bu çiçek türü sadece açık havada yetiştirilebilen bir çiçektir. Bu nedenle konumlandıracağınız yere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kraliyet halısı ev veya iş yerlerinde yetiştirilmemelidir. Bu güzel çiçek bol güneş ışığı alan açık havaları sevmektedir. Bunun yanı sıra dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise yaz aylarına bu çiçeğin güneş ışığına direk olarak maruz kalmaması gerekmektedir. Gölgelik alanları hiç sevmemektedir. Kraliyet halısı çiçeğin çok fazla sulanmaması gerekmektedir. Yaz aylarında sıcaklığı arttığı için sulamayı biraz daha arttırabilirsiniz.

Kış aylarında sulama yaparken toprağın nemini çekmesini ve kurumasını beklemeniz gerekmektedir.

Kraliyet halısının kendisine has ve bal gibi bir kokusu vardır. Bu nedenle bahçelerde hem görüntüsü hem de kokusu ile sıkça tercih edilen bir çiçek türüdür. Çiçeğinin bal kokusu nedeniyle Ballıca Bitkisi olarak da adlandırılmaktadır.

Kraliyet Halısı Çiçeği Ne Zaman Çiçek Açar?

Oldukça hoş bir kokuya sahip olan kraliyet halısı çiçeği, iyi bir bakım ile ilkbaharda açmaya başlamaktadır. Yaz aylarında ise her yeri tamamen güzel bir örtü ile kaplamaktadır.

Kraliyet Halısı çiçeği kış aylarında dinlenmeye geçmektedir. Farklı renklere sahip olan kraliyet halısı çiçeği, dış mekan çiçeği olarak yer almaktadır.

Kraliyet Halısı Çiçeği Nasıl Canlandırılmaktadır?

Kraliyet halısı çiçeğiniz cansızlaşmaya ve solmaya başladıysa eğer uygulayacağınız birkaç yöntem ile tekrardan canlı bir hale getirebilirsiniz. Öncelikle bakımını eksiksiz bir şekilde tamamlamış olmanız gerekmektedir. Kış aylarına öncellikle çok fazla sulamaktan kaçınmalısınız. Çok sulandığı zaman verimsiz bir hale gelebilir. Toprağını arada sırada havalandırmanız gerekmektedir.

Kraliyet halısı çiçeğinin soğuğa veya sıcağa karşı maruz kalmaması gerekmektedir. Güneş olmayan bir yerde tutulduğu zaman solma ihtimali yüksektir. Güneş yakıcı olmadığı sürece güneş altında tutabilirsiniz.